Language Switcher

Vyberte váš jazyk

www.teraz.sk | TASR

Minister naďalej trvá na tom, že neodkladné opatrenie vydané týmto sudcom je nezákonné, nemalo byť vôbec vydané a už vonkoncom v tomto znení.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa ospravedlnil sudcovi Michalovi Kubišovi za vyjadrenie, že by mu malo hroziť disciplinárne stíhanie za nezákonné rozhodnutie v prípade odvolaného viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša. Urobil tak na sociálnej sieti.

"Moje vyjadrenie neprospelo vecnej diskusii, aká je v podobných prípadoch nevyhnutná, a mohlo sa dotknúť celého sudcovského stavu, čo ma úprimne mrzí," skonštatoval Šutaj Eštok. Dodal, že nechce byť ako bývalá ministerka spravodlivosti alebo iní politici bývalej vládnej koalície, ktorí sa vyjadrovali nedôstojne na adresu viacerých sudcov.

Minister naďalej trvá na tom, že neodkladné opatrenie vydané týmto sudcom je nezákonné, nemalo byť vôbec vydané a už vonkoncom v tomto znení. "Ministerstvo vnútra sa proti nemu bude brániť všetkými dostupnými právnymi cestami. Debata o nezákonnosti tohto rozhodnutia však musí ostať v čisto vecnej rovine," doplnil.

Výrokmi ministra vnútra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) na adresu sudcu Mestského súdu Bratislava IV sa bude v utorok zaoberať aj Súdna rada SR. Z neodkladného opatrenia, ktoré súd vydal, vyplýva, že Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru.

Na našej webovej stránke používame cookies. Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, zatiaľ čo iné nám pomáhajú zlepšovať túto stránku a používateľské prostredie. Môžete sa sami rozhodnúť, či chcete cookies povoliť alebo nie. Upozorňujeme, že pri odmietnutí možno nebudete môcť využívať všetky funkcie stránky.